Professie en ontwikkeling

Wilt u meer inzicht krijgen op uw individuele talenten en ontwikkelmogelijkheden? Daarbij helpt het door ons ontwikkelde Ulrich-hrm-assessment. Met dit assessment brengen we samen uw huidige en uw geambieerde kernkwaliteiten in kaart. Deze kwaliteiten koppelen we aan de HR-rollen die Ulrich beschrijft. Zo krijgt u uiteindelijk een helder beeld van uw ontwikkelmogelijkheden.

Dit assessment kunnen we ook inzetten bij uw HR-team. We kijken dan wie welke talenten heeft en welke ambities er leven. Met dit overzicht kunt u als team optimaal profiteren van elkaars kwaliteiten.
 

Kiezen en doen

We zijn eerlijk: HR afdelingen worden vaak “geleefd” bij de waan van de dag. Hoe vaak neemt u de tijd voor zelfreflectie? Daarbij komt dat het kiezen van de juiste HR-rollen moeilijk is. En dan moet de organisatie de noodzakelijke rollen ook nog toestaan. Krijgt u de kans en neemt u de tijd om te reflecteren?

Wat we weten: De rol van HR is in de afgelopen 100 jaar meerdere malen drastisch veranderd. Daardoor is het niet altijd duidelijk welke rol HR nu heeft of kan innemen.  Door de dienstbaarheid van de Human Resources professionals wordt vaak vergeten om naar de eigen toekomst te kijken. Meegaan met de veranderende organisatie lukt wel als u in staat bent de rolopvattingen van uzelf én de rolopvattingen van uw interne klanten afstemt op uw kwaliteiten.

Waar we in geloven: Kennis van uw eigen kracht en leerpunten zijn een belangrijke basis bij het verbeteren en optimaliseren van uw dienstverlening. Het geeft u breder zicht op waar u goed in bent en draagt daarmee bij aan het versterken van uw eigen positie en functie.

Wij zijn ervan overtuigd dat er meer in u zit dan dat u van uzelf denkt!

Ook kiezen  en doen? Mail of bel ons

 

 

Druiventrosmodel-Dave-Ulrich

Onze aanpak

Na uw aanvraag voor een (team)-assessment, ontvangt u van ons inlogcodes voor het invullen van de online vragenlijsten.

U krijgt een terugkoppeling en uw rapport. U kunt kiezen of de terugkoppeling telefonisch of mondeling gebeurt.

Bij teams geven wij een gezamenlijke terugkoppeling, zowel op individueel als op teamniveau. Dit neemt een dagdeel in beslag.

 

Beveelt u ons aan? klik hierShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email