Formatie en functie

Uw organisatie wil de formatie beter beheersen en functies flexibeler maken. Wij faciliteren u in dat proces. Samen met u maken we transparante functiehuizen, met meer flexibele functies en resultaatgerichte functiebeschrijvingen.

Dat kunnen we eventueel combineren met competentieprofielen en performancemanagement. Zo helpen wij u bij het innoveren of renoveren van uw formatie. Ook kunnen wij met u de basis leggen voor performancemanagement, opleidingsbeleid of loopbaanbeleid.
 

Kiezen en doen

We zijn eerlijk: De functiehuizenstructuur is gebaseerd op een sterk beheersmatige aanpak in plaats van een ontwikkelgerichte aanpak. Functiehuizen geven structuur maar verworden tot een keurslijf waar het individu in gepast wordt. Net zoals een te strak zittende broek. En dat is gewoon niet fijn.

Wat we weten: ‘Het succes is afhankelijk van de zwakste schakel’. Door mensen in een keurslijf van een functie die hun niet past te stoppen, kan een medewerker zomaar ineens die ‘zwakke schakel’ zijn, terwijl het een talentvol persoon is. Net zoals technologische veranderingen elkaar snel opvolgen, veranderen organisaties snel en worden functie-eisen en functie-inhoud steeds dynamischer.

Waar we in geloven: Dat een functiehuis geen in beton gegoten systeem moeten zijn maar een prefab-woning. Met een inzichtelijke en simpele structuur als basis voor ontwikkeling, die u kunt aanpassen aan iedere situatie.

Samen met u kijken we naar wat er in huis is, wat de organisatie nodig heeft en bouwen stapsgewijs een nieuw huis.

Ook kiezen en doen? Mail of bel ons
 

functiehuizen

Onze aanpak

Op basis van een voorgesprek en een scan van uw organisatiestructuur en uw functiestructuur maken wij een offerte.

U bepaalt de manier van beschrijven van de functies en of u competentieprofielen aan de functies gekoppeld wilt hebben.

Samen met u maken wij een eerste concept functiehuis, eventueel gebaseerd op functie-interviews.

U bepaalt uiteindelijk hoe het functiehuis er inhoudelijk uitziet en elke keuze wordt aan u voorgelegd. Wij faciliteren de dialoog met management en medezeggenschap.

In samenspraak maken wij procedurevoorstellen en dragen wij de nodige kennis over.

Beveelt u ons aan? klik hierShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email