Competenties en meten

Medewerkers functioneren het best en zijn het meest gelukkig als hun werk past bij hun competenties en hun leerbehoefte. U wilt medewerkers die matchen bij de competenties die u vraagt.

Wij kunnen snel en tegen lage kosten een door u opgestelde functiebeschrijving of competentieprofiel meetbaar maken met de competentiemonitor. Dat gebeurt via een online vragenlijst die de kandidaat of medewerker invult. Na terugkoppeling aan de kandidaat krijgt u te horen of en in welke mate de kandidaat beschikt over de competenties die u vraag.

Kiezen en doen

We zijn eerlijk: Competentiemanagement lijkt op zijn retour. Het is gewoon lastig om gedrag te beoordelen, te meten en te veranderen. Toch is het mogelijk om hierin stappen te zetten. Dat begint met ‘inzicht en het geloof in eigen competentie’ en een objectieve reflectie hierop.

Wat we weten: In onze cultuur is het vanzelfsprekend om eerst te focussen op wat niet goed gaat en daarna te kijken naar wat wél goed gaat. Een discussie over gewenst gedrag gaat vaak over wat er geleerd moet worden en minder over wat goed gaat en verder benut kan worden. Het benutten van aanwezige talenten is een lastig vraagstuk waar leidinggevende en medewerkers mee moeten dealen.

Waar we in geloven: Een belangrijk aspect in het functioneren is nog steeds hóe een medewerker de dingen aangepakt. Dat bepaalt de effectiviteit van het handelen en de mate waarin de functie succesvol wordt ingevuld. Primair is de medewerker verantwoordelijk voor een succesvolle functievervulling. Niets is logischer om zelfreflectie over eigen gedrag bij de medewerker neer te leggen om zo zelfsturing te bevorderen.

Competentiemanagement nieuwe stijl is het faciliteren van zelfsturing door het monitoren en scannen van competenties en deze te koppelen aan zelfreflectie en reflectie vanuit de werkomgeving.

Ook kiezen en doen? Mail of bel ons
 

strategie

Onze aanpak

      U geeft aan op welke en hoeveel competenties er beoordeeld moeten worden en over wie het gaat.

Wij controleren of wij dezelfde definities hanteren als u en we passen deze eventueel aan in de competentiemonitor.

Diegene die beoordeeld wordt maakt een online assessment.

Wij geven een terugkoppeling van het huidige gedrag én het streefgedrag in relatie tot de competenties. Ook worden leermogelijkheden benoemd.

De kandidaat krijgt eerst een terugkoppeling en daarna u. 

Beveelt u ons aan? klik hierShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email